Értékesítőink elérhetőségeit
Kapcsolat menüpont alatt találja
 
Nyitvatartás :
Hétfő - Péntek: 07:00 - 16:30
Szombat: 07:00 - 12:00
péntek, 17 május 2019 11:56

Kerti burkolati trendek a világból

A modern családi ház ma már elképzelhetetlen egy olyan oázis nélkül, amely a pihenést és a kikapcsolódást szolgálja. Ahhoz azonban, hogy ki tudjuk alakítani kertünkben a béke szigetét, szükségünk van a tereprendezésre. Ezt a leghatékonyabban és leglátványosabban kerti burkolólapok segítségével tudjuk megvalósítani.

 

Ma már rendkívül széles választék áll rendelkezésünkre a kültéri járólapokból, így könnyedén meg tudjuk találni a saját és otthonunk arculatához leginkább illő darabokat. Egycsokorba gyűjtöttük azt az öt stílusirányzatot, amely bármelyik teraszt lélegzetelállítóvá tudja változtatni.

1. A marokkói stílus

A marokkói stílusú kültéri járólapokat a geometrikus formák jellemzik, színvilágukban pedig gyakran köszönnek vissza a kék különböző árnyalatai. Ez a törtfehér-levendulaszínű darab például hatszög alakú, és az egyik csúcsból kiinduló sugármintázat teszi igazán különlegessé. Rattan bútorokkal és színvilágában passzoló nagyméretű párnákkal kiegészítve valóban megidézhetjük az észak-afrikai ország hangulatát.

 

2. Ázsiai trendek

A távol-keleti országokban a kerteket előszeretettel burkolják olyan természetes anyagokkal, mint a fa, vagy éppen a bambusz. Ezek a fa járólapok ráadásul környezetbarátnak is tekinthetők, mivel elérhetők újrahasznosított változatban is. Ha egy olyan teraszt álmodtunk meg magunknak, ahol buja növényzet vesz minket körül, érdemes emellett az irányzat mellett letenni a voksunkat.

3. Klasszikus amerikai

Ha az Egyesült Államok lakberendezési magazinjait lapozgatjuk, láthatjuk, hogy a legtöbb családi ház környezetébe beton járólapokat telepítettek. Ezek előnye, hogy gyakorlatilag bármilyen stílusú házhoz illenek, ráadásul nagy strapabíróképességgel rendelkeznek és az élettartamuk is jóval hosszabb, mint a többi változaté.

 

4. Tradicionális mediterrán

A mediterrán partvidék építészetében jól megfigyelhető, hogy előszeretettel alkalmaznak színes mozaikokat beltéren és kültéren egyaránt. A zömében virágmotívumokból álló terrakotta járólapok függőágyakkal, nagyméretű fa bútorokkal, és hasonló színvilágú kiegészítőkkel egyenesen Toszkánába repítenek bennünket. Ha pedig mindezt égszínkék változatban valósítjuk meg, hófehérre festett bútorok segítségével a görög szigetvilág hangulatát csempészhetjük a kertünkbe.

 

5. A világszerte kedvelt

A grafitszürke nagyméretű kültéri járólapok a világ bármely pontján megállják a helyüket, hiszen minden stílusirányzathoz tökéletes alapot tudnak szolgáltatni. Ha biztosra akarunk menni teraszunk kialakítása során, esetleg nincs még konkrét elképzelésünk a bútorzatot illetően, válasszuk ezeket a strapabíró darabokat.

 

forrás: http://www.ujhazcentrum.hu