Értékesítőink elérhetőségeit
Kapcsolat menüpont alatt találja
 
Nyitvatartás :
Hétfő - Péntek: 07:00 - 16:30
Szombat: 07:00 - 12:00

Tondach V11 FusionProtect - Porsche cserép

Tondach - Porsche cserép - V11

Itt az idő, hogy a dizájn a tetőn is megjelenjen!

Hogyan készült?

A formatervezés iránti szenvedély, komoly műszaki szaktudás és rengeteg kreatív ötlet: ezek a sikeres termékfejlesztés összetevői. A tökéletes termék fejlesztéséhez természetesen az összes műszaki paraméternek összhangban kell lennie a kívánt dizájnnal. E tökéletes harmónia megteremtéséhez a Wienerberger – története során először – külső tervezőkkel dolgozott együtt. Ennek eredményeképpen született meg a tetődizájn tetőfokának számító V11 tetőcserép!

Tondach v11- Porsche cserép

© Wienerberger Österreich GmbH

Tondach V11 – a dizájn

A V11 dizájn tetőcserép egyedi „V” formája egyrészt biztosítja az esővíz optimális elvezetését, másrészt elképesztő fényhatást eredményez. A páratlan, jellegzetes fazettakialakítás teszi annyira egyedivé teszi a V11-et, és teljesen új külsőt kölcsönöz a tetőnek. A V11 modern, mégis időtálló szépségével a dizájn magasiskoláját képviseli.

Tondach v11- Porsche cserép

© Wienerberger Österreich GmbH

Dizájntermék soha nem látott formában

A V11 igazi dizájntermék: olyan építészeti elem, amely elegánsan, de nem hivalkodóan illeszkedik az épület megjelenéséhez. Legfontosabb formatervezési jegye az egyedülálló „V-forma”, a 11-es szám pedig azt jelzi, hogy 1 m2 tetőfelület lefedéséhez ennyi tetőcserépre van szükség. A V11 tetőcseréppel teljesen újfajta, páratlan dizájn jött létre. A tető az épület felületének körülbelül 50%-át teszi ki - ezért is érdemes a tető megjelenésére külön figyelmet fordítani!

Tondach v11- Porsche cserép

© Wienerberger Österreich GmbH

Díjnyertes dizájn

A Studio F. A. Porsche által tervezett új Tondach V11 dizájn tetőcserepet 2020 októberében mutatták be Bécsben. Az első termékdíjra nem sokáig kellett várni – ez a tetőcserép lett a German Design Award 2020 nyertese. A German Design Award a németországi formatervezési tanács nemzetközi prémiumdíja. A tanács célja az egyedi tervezési trendek felfedezése, bemutatása és elismerése. Minden évben a világ legkülönbözőbb részeiből származó nagyszabású termék- és kommunikációs pályázatokat díjazza, amelyek úttörőnek számítanak a nemzetközi formatervezési világban.

Tudjon meg többet a V11 tetőcserépről

A V11 tetőcserép gyártása

Tondach v11- Porsche cserép

© Wienerberger Österreich GmbH

Tondach V11 – a gyártás

Az újonnan kifejlesztett nagyméretű V11 tetőcserepet préselési eljárással állítják elő a Wienerberger pinkafeldi üzemében. A Tondach – története során először – egy ipari tervezővel, jelen esetben a Studio F. A. Porsche formatervező irodával dolgozott együtt az új tetőcserép kifejlesztésén.

Tondach v11- Porsche cserép

© Wienerberger Österreich GmbH

Az ötlettől a gyártásig

Első lépésben a formatervező iroda által készített vázlatok és rajzok alapján megalkották a tetőcserép 3D-s modelljét annak megállapításához, hogyan is néz ki valójában a termék. Ezután elkészítették a formákat a gyártáshoz. Ehhez pontosan meg kellett határozni az esővédelmet, a megfelelő elmozdíthatóságot és a szélszívási biztonságot. Ezután kezdődhetett meg a sorozatgyártás és az értékesítés.

Tondach v11- Porsche cserép

© Wienerberger Österreich GmbH

A titán szín új árnyalata

A V11 tetőcseréphez a Studio F. A. Porsche a teljesen új titán színt is megalkotta. Ez a fejlesztés hat hónapot vett igénybe. Különlegessége, hogy a színt külön a pinkafeldi üzem gyártási folyamataihoz és a kiégetett, de még máz nélküli cserép (az alapanyag) adottságaihoz kellett igazítani.

Referenciaépületek

Tondach V11 – műszaki adatok

A termékfejlesztés során a legnagyobb kihívást annak kitalálása jelentette, hogyan hozható összhangba a formatervezés az összes kiemelten fontos műszaki paraméterrel, aminek a tetőcserépnek meg kell felelnie, például a csapadékkal szembeni kiemelkedő védelem vagy a szél szívó hatásának való ellenállóképesség. Itt az új V11 dizájn tetőcseréppel kapcsolatos összes fontos műszaki információ megtalálható.

Porsche cserép - Tondach

© Wienerberger Österreich GmbH

V11 műszaki adatok

Műszaki adatok áttekintése

 • FusionProtect felületkezeléssel, antracit, bazalt és titán színekben elérhető
 • Teljes hossz: kb. 48,0 cm
 • Teljes szélesség: kb. 27,2 cm
 • Darabsúly: kb. 4,3 kg
 • Minimum m² igény: kb. 10,9 db
 • Közepes fedési szélesség: kb. 23,3 cm
 • Fedési hosszúság (17–21° tetőhajlásszög esetén): kb. 36,5-38,0 cm
 • Fedési hosszúság (22° tetőhajlásszögtől): kb. 36,5-39,5 cm
 • Fedés: hálóban

  Minimális tetőhajlásszög:

 • 27° tetőhajlásszögtől szabadon átlapolt 
 • 22°-tól csak fokozottan vízzáró 
 • 17°-tól csak vízhatlan (nyomásálló)

Kíváncsi a termékekre?

Tondach V11 - bazalt

V11 FusionProtect bazalt

Tondach V11 - antracit

V11 FusionProtect antracit

Tondach V11 - titán

V11 FusionProtect titán