péntek, 19 november 2021 13:29

Letettük új, szadai áruházunk alapkövét

Nagy örömünkre szolgál bejelenteni, hogy a tegnapi napon – ünnepélyes keretek között – letettük új szadai áruházunk alapkövét.

péntek, 19 március 2021 07:35

Tetőfelújítás Tondach tetőcseréppel

A tető házunk éke, koronája, de nemcsak látványosnak, hanem tartósnak is kell lennie, hiszen ez az épület egyik legnagyobb igénybevételnek kitett, legösszetettebb szerkezete – állapota jelentősen befolyásolja az épület élettartamát. Ezért is olyan fontos szükség esetén mihamarabb felújítani azt, hiszen – ha ezt elmulasztjuk – nagy károk keletkezhetnek az otthonunkban.

péntek, 12 június 2020 15:37

TÍZSZERESEN KIVÁLÓ MÁRKA!

Az újHÁZ Centrum 2020-ban is elnyerte az egyik legfontosabb nemzetközi márkaértékelési díjat, a Business Superbrands díjat.

A rangos elismerést immáron tizedik alkalommal érdemelte ki Magyarország meghatározó építőanyag kereskedelmi hálózata, és tartozik ezzel a legnépszerűbb márkák mezőnyébe.

kedd, 23 július 2019 14:40

Laminált padlót a konyhába?

Régebben a konyhát hideg padlóburkolattal látták el (ragasztott kő, járólap, cementlap stb.), később, főleg panelekben linóleumot, vagy PVC padlót alkalmaztak. Ennek oka az, hogy a konyhai igénybevétel a többi helyiséghez viszonyítva jóval nagyobb. Gondoljunk csak a kifröccsenő zsiradékra, lehulló ételdarabokra, vagy a makacs szennyeződésekre. Emiatt többször kell takarítsuk, amihez gyakran valamilyen agresszív vegyszer is szükséges. A panellakásokban, kisméretű otthonokban az egyszerűbb barkácsolás helye is ez, sőt a piszkosabb tevékenységet is szükségszerűen itt kell végeznünk. Így a konyha az egyik legtöbbet használt lakásrész is. A burkolatnak tehát a fentebb említett kihívásoknak is meg kell felelni. Nem megszokott, bár egyre népszerűbb burkolat a konyhában is a laminált padló.

péntek, 17 május 2019 11:56

Kerti burkolati trendek a világból

A modern családi ház ma már elképzelhetetlen egy olyan oázis nélkül, amely a pihenést és a kikapcsolódást szolgálja. Ahhoz azonban, hogy ki tudjuk alakítani kertünkben a béke szigetét, szükségünk van a tereprendezésre. Ezt a leghatékonyabban és leglátványosabban kerti burkolólapok segítségével tudjuk megvalósítani.

hétfő, 25 március 2019 16:05

Így újítsd fel ősrégi vintage étkezőasztalodat

A vintage az egyik legnépszerűbb lakberendezési trend, nem véletlenül. A rendkívül otthonos hangulatot és melegséget árasztó stílusirányzat a nagymama kedvenc bútoraihoz nyúlik vissza, így azon túl, hogy a fenntarthatóság, az újrahasznosítás üzenetét közvetíti, még értékmentő oldala is van.

hétfő, 25 március 2019 15:49

Hőhídmegszakítások

Napjaink építészetének legnagyobb bűnbakjává egy fizikai jelenség vált, amely ugyan nagyon hangzatos névvel rendelkezik, és egyszerű hibának tűnik, azonban mégsem írható körül tökéletesen pár szóval. Nem más ez, mint a hőhíd, amely az épületszerkezetek konstrukciós kialakításának hibáiból kifolyólag sok helyen és változatos formában jelentkezhet. Persze mondhatjuk, hogy mindez nem új történet, mert pont erre találták ki a hőszigetelést is, amiben nem is tévedünk, de minden hőhidat eset- és helyspecifikusan kell elkerülni vagy kijavítani. De hogy láthatnánk neki a baj elhárításának, ha nem tudjuk pontosan, hogy mi is az a hőhíd?

szerda, 30 május 2018 14:29

Különleges csaptelepek

Szerencsére az újkori kultúra, amelyben élünk, igen nagy hangsúlyt fektet az ápolt, tiszta és egészséges környezetre, a magasfokú higiéniára. Ennek viszont nélkülözhetetlen része a mosakodás, valamint az edények és egyéb hétköznapi eszközeink tisztán tartása. Nem is olyan régen, a vezetékes víz mindennapos alkalmazása előtt, lavórban, kádakban, hordókban és amennyiben lehetőség volt rá, természetes vízfolyásokban, patakokban, tavakban tisztálkodtak az emberek.

szerda, 27 június 2018 14:16

A szobafestés alapjai

A falak újrafestésének számtalan oka van. Van, aki megunta a régi színt, az évek alatt megkopott, károsodott, beszennyeződött a felület, esetleg az adott tér kapott új funkciót, a mi ízlésünk is változhatott. Lehet, hogy új ingatlant vásároltunk, vagy épp a meglévőtől akarunk megválni. Sokan vannak abban a hitben, hogy a festés egy nagyon egyszerű dolog és bárki meg is tudja csinálni. Ez csak részben igaz, mert az egyszerű dolgoknál is fontos, hogy tudjuk, mit, mikor és hogyan tegyünk. Ellenkező esetben nem biztos, hogy spórolhatunk.

kedd, 19 június 2018 13:19

LED fényforrások otthonunkban

Nagyszüleink generációja még abban a korban született, amikor az elektromosság és az izzófényes világítás nem volt minden háztartás alapvető kelléke. Ma már nem az a kérdés, hogy legyen-e egy helyiségben világítás, hanem az, hogy milyen célból és milyen elosztásban kerüljön beszerelésre.